15/01/2008

Retour - Terug

Un matin vers 09h00, mon épouse m’appelle depuis la digue pour me signaler dans le lointain une épaisse fumée qui se dirige poussée par le vent vers la mer. Muni de mon appareil photo, je m’y rends pour y découvrir un violent feu de toiture, chit pour les pompiers, car il s’agit d’un toit de chaume. Et comme c’est conçu pour ne pas laisser passer la pluie, vous pouvez vous imaginer la difficulté de l’extinction. J’y ai rencontré les pompiers de Middelkerke et ceux de Nieuwport venus en renfort. En les regardant travailler, un petit pincement au cœur me fit comprendre que cela me manque, non pas le malheur des gens, mais l’utilité de cette activité que je n’exerce plus depuis 2 ans.

Een ochtend rond 09u00, roept mijn echtgenote me sinds de dijk om me een dikke rook aan te duiden in de verte die zich geduwd door de wind naar de zee leidt. Voorzien van mijn fotoapparaat, geef ik me er een om er een heftig vuurdak te ontdekken, chit voor de brandweerlieden, want het gaat om een dak van stoppel. En gezien dat het ontworpen is om de regen niet binnen te laten, kunt u de moeilijkheid van de uitblussing bedenken. Ik heb er de brandweerlieden van Middelkerke en die van Nieuwport in versterking gekomen ontmoet. Door ze te zien werken, had ik een klein knijpje aan het hart die me deed begrijpen dat ik het mis, niet het ongelukkigheid van de mensen, maar het nut van deze activiteit, die ik niet meer uitoefent sinds 2 jaar.

 

Demain, mercredi, je posterai la suite de mes photos et de mes clips arts. Morgen, woensdag, zal ik het vervolg van mijn foto’s en clipart’s posten.

20:02 Écrit par Le Poilu dans Photos - Foto's | Lien permanent | Commentaires (3) |  Facebook |

Commentaires

westende d'après les photos je pense que cette villa et juste a coté de la rotonde ? y avait il des personnes dans cette maison au départ de l'incendie . bon week end a tous

Écrit par : ecole7/ jeannine goossens | 19/01/2008

Beste ..
Ben hier op jou blog terecht gekomen via de blog van luc de pompier .Zelf ben ik ook een vrijwillig brandweerman te koksijde . Ik vindt het een prachtige blog . Ik ben nog maar pas begonnen met een blog aan te maken . Graag had ik eens geweten hoe men een slide op den blog plaatst en waar je die monitor vandaan haalt . Veel succes verder met je blog .greetz johny

Écrit par : JOHNY | 29/01/2008

Ouioui Charly,kijk eens op de site van lucdepompier uit Nieuwpoort,ook een toffe site,met toffe foto's,de moeite waard ,groetjes!!!!!

Écrit par : Ragge | 06/02/2008

Les commentaires sont fermés.